MULTISPORTSKA KOLICA

Sportovi  za osobe s invaliditetom sve više dobijaju na popularnosti, a multisportska kolica omogućavaju  široku primjenljivost za razne sportske aktivnosti.

Jedan od vodećih proizvođača invalidskih kolica i pomagala „Motivacija“,  iz Velike Britanije, otkrila je novi multisport za korisnike invalidskih kolica.

 

Osobe koje igraju košarku ili tenis, koje planinare, ili su, čak, zaljubljenici u bandži-džamp, koriste posebno prilagođena kolica za svaku pojedinačnu aktivnost. Ipak, mnogi tvrde da je aktivno učešće u sportovima izvan njihovih mogućnosti  zbog troškova i dostupnosti odgovarajuće opreme i objekata. Ovo postaje problem, naročito za one sportiste s invaliditetom koji vole da se bave sa više sportova ali su do sada morali da koriste različitu opremu za svaki sport.

,,Motivacija’’ pomaže da se ovo promjeni svojim novim multisportskim  kolicima. Ova invalidska kolica su jedinstvena u tome što su osmišljena da se koriste za veliki broj sportova. Rješenje tipa sve u jednom se može koristiti u uživanju u svemu, od tenisa do ragbija i čak plesa.

 

Ova inicijativa ima za cilj da uključi što više korisnika invalidskih kolica u dnevne aktivnosti. Vjeruje se da u Velikoj Britaniji 20% osoba koje su korisnice invalidskih kolica učestvuje u nedjeljnim fizičkim  aktivnostima. Mnogi korisnici invalidskih kolica navode novac i nedostatak pristupačnih objekata kao primarne razloge za izostanak ovakvog angažovanja.

Menadžer proizvodnje ,,Motivacije’’ Kler Čajlds kaže: „Roditelji, klubovi i škole žele da ponude što je moguće više šansi za sport, ali sportska oprema može biti skupa. Pristupačna sportska kolica, koja se mogu lako mijenjati između različitih sportova, omogućiće da više ljudi ima pristup široj grupi sportova.“

 

 

 

Related posts