JASTUCI PUNJENI LJUSPICAMA HELJDE

Na tržištu postoji veliki broj jastuka za invalidska kolica, koji su izrađeni od različitih vrsta materijala.

Jastuci koji su punjeni ljuspicama od heljde smanjuju pritisak tijela i tvrde podloge, kao što su kolica, stolice i sl. Kada je koža pod pritiskom, onda se na tim mjestima smanjuje dotok krvi. To dovodi do nedostatka kiseonika u ćelijama i tkivo odumire.

Heljda jastuk sa rupom u sredini je punjen ljuspicama heljde, zahvaljujući tome sjedenje je udobnije. Pritisak će se ravnomjerno rasporediti na butinama, a dio na jastuku na kojem je rupa  oslobođen je pritiska i slobodan je za cirkulaciju vazduha. Poznato je da se ljuspice od heljde ne sabijaju i ne zagrijvaju. Ljeti hlade, a zimi griju.

Na svim heljda jastucima se nalazi otvor kroz koji može da se odvadi višak ljuspica. Na taj način svako može da podešava visinu i tvrdoću jastuka, kako mu odgovara. Jastuci imaju navlaku koja se, takođe, skida i pere u mašini na 30 stepeni.

Ovaj jastuk je idealan i kao preventiva za dekubitus.

Kao dopuna okruglom jastuku, postoji još jedno jastuče, koje je namijenjeno za osobe koje imaju problema sa lumbalnim dijelom kičme. Napravljeno je tako da može da se podešava i zategne, kako i gdje korisniku/korisnici odgovara. Ovaj jastučić je zgodan i za kompjutersku stolicu.

Related posts