,,Kada jednom naučiš da skijaš, to se ne zaboravlja!“

Aleksandar Radišić, momak sa Zlatibora, aktivno se bavio alpskim skijanjem, a onda, 2005. godine doživljava povredu i postaje osoba sa kvadriplegijom.

     Život se okreće naglavačke… ali jednom kada se zavoli skijanje, to ostaje za cijeli život.

Negovi prijatelji Vlade Ševkušić i Siniša Đenić ga 19. januara 2012. godine izvode na stazu Tornik i na leđima spuštaju niz stazu. Nakon 6 godina, njegov prvi spust niz ski-stazu, pa makar i na leđima prijatelja.

       http://www.youtube.com/watch?v=3QCCtcpDT4c

       A onda je uspio da nabavi monoskiju i da se upusti u svoj prvi samostalni spust.

http://www.youtube.com/watch?v=oBJqsbWAx0k

,,Ovo je moje prvo samostalno spuštanje. Kada jednom naučiš da skijaš, to se ne zaboravlja, samo u mom slučaju moraš naći adekvatno rješenje i prečicu. Ja sam kupio monoski prije 2 godine, pa skijam koliko je moguće! Ali, to baš i nije izvodljivo kod nas u Srbiji za osobe s invaliditetom.’’

Koliko  Aleksandar voli ekstremne sportove govori i to da je 20. oktobra 2012. godine izveo tandem padobranski skok sa visine od 3000 m.

http://youtu.be/7uSuzXBDRQo

Aleksandar je borac koji se ne predaje. Teško je u našim uslovima postati vrhunski skijaš, a kamoli još kao osoba s invaliditetom. Zato je on našao drugi sport u kome se savršeno snalazi – to je stoni-tenis. Reprezentativac Srbije je u ovom sportu.

 

Related posts