Zlatna plaketa za razvoj i promociju sporta osoba sa invaliditetom Stonoteniskom klubu osoba sa invaliditetom,,Luča’’

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada i ove godine je dodijelio priznanja najboljim sportistima i sportskim klubovima sa područja Podgorice.

 Zlatna plaketa za razvoj i promociju sporta osoba sa invaliditetom za 2015. godinu dodijeljena je Stonoteniskom klubu osoba sa invaliditetom ,,Luča’’.

Aktivnost koje su preporučile ovaj Stonoteniski klub za dobijanje nagrade su sljedeće:

– Stonoteniski klub ,,Luča” je tokom 2015 godine izvršio kategorizaciju 5 takmičara, koji su time stekli pravo da predstavljaju Crnu Goru na svim  zvaničnim međunarodnim takmičenjima.

– Takmičari ovog Kluba su učestvovali na dva jaka međunarodna turnira, i to: na Open turniru u Klužu, u Rumuniji, na kome je učestvovalo 25  svjetskih reprezentacija i na nezvaničnom prvenstvu Balkana u Burgasu, u Bugarskoj, na kome su učestvovala dva takmičara u muškoj  konkurenciji, koji su tom prilikom osvojili zlatnu medalju u ekipnom dijelu, a u pojedinačnoj konkurenciji osvojena je bronzana medalja u klasi 6.

– U saradnji sa Paraolimpijskim komitetom Crne Gore organizovali su drugo zvanično prvenstvo Crne Gore u stonom-tenisu za lica sa invaliditetom.

– Muška ekipa ovog Kluba je član prve stonoteniserske lige Crne Gore, gdje se takmiči sa profesionalnim klubovima i igračima stonog-tenisa.

– Klub u kontinuitetu održava treninge od 3 do 5 puta na nedjeljnom nivou.

Na prijemu, 24.12.2015. godine, koji je organizovao Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, takmičari Stonoteniskog kluba osoba sa  invaliditetom ,,Luča’’ su primili nagradu.

Related posts