UTAKMICA KOŠARKE U KOLICIMA IZMEĐU REPREZENTACIJE CRNE GORE I SRBIJE

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 2.11.2014. godine, u sali Gimnazije ,,Slobodan Škerović’’ održana je prijateljska utakmica košarke u kolicima između reprezentacija Crne Gore i Srbije. Organizatori su bili Savez udruženja paraplegičara Crne Gore i Košarkaški klub košarke u kolicima ,,Paramont’’.

Prva utakmica ove vrste u našoj zemlji završena je pobjedom reprezentacije Srbije (65:52). Košarkaši su publici priredili pravi spektakl u prepunoj sali Gimnazije.

Utakmici su prisustvovali državni zvaničnici, predstavnici Glavnog grada, predstavnici međunarodnih organizacija, javnog i civilnog sektora, predstavnici crnogorskog sporta, navijači i dr.

Prijatelji iz Dnevnog centra iz Prijestonice Cetinje su došli da bodre košarkaše. A u publici su bili i navijači iz: Rožaja, Pljevalja, Bara i Nikšića

Na fotografijama se može vidjeti koliko je ovaj događaj bio uspješan. Košarkaši obje ekipe su pokazali svu ljepotu ovog sporta, a publika ih je bodrila i uživala. Na utakmici su, između ostalih, bili: predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, Ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović, Ombudsman Šućko Baković, zamjenik Gradonačelnika Glavnog grada Podgorica Boris Mugoša, predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, direktor Uprave za mlade i sport Igor Vušurović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović, generalni sekretar Paraolimpijskog komiteta Duško Dragović.

Utakmica je direktno prenošena na drugom kanalu RTCG.

Related posts