SEDAM MEDALJA I TRI “ZLATA” ZA CRNU GORU

Na 11 međunarodnom turniru u paraolimpijskoj atletici, ekipa iz Crne Gore, predvođena Vladanom Nikolićem, osvojila je tri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju.

Od 6. do 8. juna 2014. godine, ekipa iz Crne Gore učestovala je na Međunarodnom atletskom turniru za osobe sa invaliditetom, koji se održao na Stadionu ,,Bilino Polje’’, u Zenici.

Naša ekipa je bila u sastavu: Radmilo Baranin, naš najbolji atletičar u kolicima, Nedžad Pepić -trkač u kolicima, Pljetro Paljušević – trkač u kolicima i Đuro Krivokapić – bacačke discipline. Vođa ekipe iz Crne Gore je bio Vladan Nikolić, predsjednik Atletskog kluba osoba sa invaliditetom “Vihor”.

Naš najbolji atletičar u kolicima Radmilo Baranin, u konkurenciji od 20 takmičara iz Jugoistične Evrope, osvojio je tri zlatne medalje u disciplinama trka u kolicima 100 m, 200 m i 400 m. U sve tri discipline je postavio najbolje vrijeme međunarodnog turnira i svoje lične rekorde. Takođe, Radmilo je bio najuspješniji takmičar na turniru. Naš drugi takmičar Nedžad Pepić, u istim disciplinama, osvojio je tri srebrne medalje, dok je Pjetro Paljušević osvojio bronzu na 100 m.

Related posts