PARAOLIMPIJSKI GRAN PRIX U TUNISU

Od 16. do 18. juna 2014. godine, u Tunisu je organizovano Gran Prix takmičenje na kojem je učestvovalo više od 250  atletičara iz 22 države svijeta.

Crnogorska reprezentacija bila je u sastavu: Radmilo Baranin, atletičar u kolicima i Miloš Ranitović, atletičar sa oštećenjem vida. Sa njima su bili Igor Tomić (Paraolimpijski komitet Crne Gore) i Vladan Nikolić (Atletski klub osoba sa invaliditetom ,,Vihor’’).

 Radmilo Baranin je nastupao u sljedećim disciplinama: bacanje kugle i trke u kolicima na 100 m i na 400 m. Miloš Ranitović je učestvovao u disciplinama: bacanje koplja, skok u dalj i skok u vis. Naši reprezentativci su postigli više nego zapažene rezultate na ovom svjetskom takmičenju. Radmilo Baranin je osvojio treće mjesto, odnosno bronzanu medalju u disciplini bacanje kugle, kategorija F34, čime je stekao uslov da se pojavi na predstojećem Evropskom prvenstvu, a u trci na 400m je bio šesti. Miloš Ranitović osvojio drugo mjesto u disciplini bacanja koplja, u kategoriji T12.

 Sportisti sa invaliditetom se razvrstavaju u određene kategorije shodno vrsti i stepenu invaliditeta. U katergoriji T34 i F34 takmiče se osobe sa tjelesnim invaliditetom koje imaju djelimično očuvane funkcije donjih i gornjih ekstremiteta, dok se u kategoriji T12 takmiče sportisti sa oštećenjem vida.

Related posts