UDRUŽENJE PARAPLEGIČARA DANILOVGRAD ORGANIZOVALO JE OKRUGLI STO NA TEMU ,, UNAPREĐENJE POLOŽAJA OSOBA SA INVALIDITETOM U DANILOVGRADU’’

Udruženje paraplegičara Danilovgrad tokom 2014. godine sprovodilo je projekat pod nazivom ,,Aktivnije učešće osoba sa invaliditetom u društvenim promjenama u Danilovgradu“.

Osnovni cilj projekta je senzibilizacija i podizanje svijesti predstavnika političkih partija zastupljenih u lokalnom parlamentu i opšte javnosti o pravima, problemima i potrebama osobama sa invaliditetom u opštini Danilovgrad.

U okviru projekta sprovedeno je istraživanje o prioritetima bitnim za osobe sa invaliditetom u lokalnoj zajednici. Rezultati istraživanja predstavljeni su na okruglom stolu pod nazivom „Unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Danilovgradu“, koji je organizovan 04.12.2015. godine, u Danilovgradu.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici svih političkih partija zastupljenih u lokalnom parlamentu, osobe sa invaliditetom i predstavnici medija. Uvodno obraćanje  imala je ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević.

Informacije o ovom događaju objavljene su i na sajtu Ministarstva rada i socijalnog staranja: http://goo.gl/dsZD0v.

Related posts