“Posjeta poslodavcima – Podrška zapošljavanja OSI kroz posjetu RTCG”

U sklopu projekta “Radnom praksom lica sa invaliditetom do smanjenja diskriminacije u oblasti zapošljavanja”, koji je finansijski podržan od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, a sprovodi se u partnerstvu sa Udruženjem paraplegičara Podgorica, organizovali smo posjetu medijskoj kući RTCG. Cilj posjete bio je da se zaposleni sa invaliditetom koji su uključeni u projekat upoznaju sa radom medija i njihovom ulogom u promociji prava osoba sa invaliditetom (OSI) kao i mogućnostima zaposlenja.

Tokom posjete, zaposleni su imali priliku da se sastanu sa VD direktorom RCG Vukom Perovićem, odgovornim urednikom RCG Milutinom Tomaševićem, kao i urednicom informativnog programa RCG Oliverom Slavnić. Kroz razgovor sa njima, učesnici su se upoznali sa raznovrsnim zaduženjima i funkcijama unutar medijske kuće, što im je pružilo uvid u svakodnevni rad jednog medija.

Posebnu pažnju zaposlenima privukao je sektor zadužen za sportske reportaže i najave, koji su detaljno obišli. Tokom obilaska, imali su priliku da vide kako se pripremaju i realizuju sportski programi, što je dodatno obogatilo njihovo iskustvo i razumijevanje medijskog posla.

U razgovoru je istaknuto da RTCG u svom kolektivu ima zaposlena lica sa invaliditetom i da su izuzetno zadovoljni njihovim radom. Ovo je dodatno motivisalo naše zaposlene da konkurišu i pošalju svoje CV-e ovoj medijskoj kući.

Nakon obilaska, urednica programa i emisije “Svijet jednakih šansi” Nena Drašković intervjuisala je zaposlene, što je omogućilo dalju razmjenu iskustava i ideja o unapređenju položaja OSI u oblasti zapošljavanja.

Ova aktivnost je bila izuzetno korisna za učesnike projekta, jer im je omogućila da steknu dragocjena iskustva i saznanja o radu medija, te ih dodatno motivisala da se aktivno zalažu za svoja prava i mogućnosti na tržištu rada.

Related posts