Okrugli sto – Seksualno i reproduktivno zdravlje osoba s invaliditetom i njihovo ostvarivanje u roditeljstvu

Savez udruženja paraplegičara Crne Gore je 19. maja 2015. godine, u Podgorici, organizovao okrugli sto –  Seksualno i reproduktivno zdravlje osoba s invaliditetom i njihovo ostvarivanje u roditeljstvu. Ovaj događaj je jedna od aktivnosti projekta Pravo osoba s invaliditetom na roditeljstvo, koji finansira Evropska unija posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Okruglom stolu su prisustvovali: predstavnica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, predstvanici organizacija osoba s invaliditetom i predstavnici javnih institucija koji su uključeni u ovu problematiku – Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Ombudsman, Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore, Dom zdravlja Podgorica, Centar za socijalni rad Podgorica, Glavni grad Podgorica – sekretarijat za socijalna pitanja.

Nataša Borović, predsjednica Saveza, predstavila je rezultate Projekta. Senka Klikovac, predstavnica Ministarstva zdravlja,  govorila je na temu – Zaštita seksualnog i reproduktivnog zdravlja osoba s invaliditetom i njihovo ostvarivanje u roditeljstvu. Igor Vučinić,  predstavnik Ministarstva rada i socijalnog staranja, govorio o socijalnoj zaštiti i servisima podrške za osobe s invaliditetom.

 

Related posts