Okrugli sto povodom predstavljanja analize implementacije Strategije za integraciju osoba sa invaliditetom (2008-2016)

Savez udruženja paraplegičara Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja,organizovao je okrugli sto: Strategija za integraciju lica sa invaliditetom, u Bečićima, 11. i 12. februara 2016. godine.

Ovaj događaj je organizovan u okviru regionalnog projekta „Uspostavljanje Balkanske nezavisne mreže organizacija u oblasti invalidnosti“, koji finansira Evropska unija posredstvom Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Učesnici na okruglom stolu bili su predstavnici organizacija osoba sa invaliditetom i predstavnici ministarstava (Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Ministarstvo kulture, Ministarstvo pravde) – članovi Radne grupe za izradu Strategije za integraciju lica sa invalidietom (2016-2020).

Na događaju je predstavljena analiza implementacije Strategije za integraciju osoba sa invaliditetom (2008 – 2016), takođe, prikupljani su predlozi koji se odnose na probleme i rješenja koji se trebaju uvrstiti u novu Strategiju.

Related posts