“Integracija i znanje: Uspješno sprovođenje obuke za Administrativnog asistenta”

U toku je uspješno sprovođenje obuke za Administrativnog asistenta koja je aktivnost projekta “Radnom praksom lica sa invaliditetom do smanjenja diskriminacije u oblasti zapošljavanja.” Ovaj projekat ostvaren je uz finansijsku podršku Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, sprovodimo ga u partnerstvu sa Udruženjem paraplegičara Podgorica.

Obuka se sprovodi u trajanju od dva mjeseca i usmjerena je na pružanje znanja i vještina potrebnih za obavljanje zadatka administrativnog asistenta.

Obuku vodi gospođa Sandra Marković, koja ima dugogodišnje iskustvo u radu sa licima sa invaliditetom i predavačko iskustvo u dijelu vođenja obuka i treninga iz ove oblasti. Polaznike je sprovela kroz sve relevantne aspekte administrativnog posla, ova obuka nije samo pružila tehničko znanje, već je istovremeno naglašavala važnost razvoja mekih vještina, komunikacije i timskog rada.

Polaznici su imali priliku sticati iskustvo i primjenjivati stečeno znanje kroz različite scenarije i simulacije radnih situacija. Kroz interaktivne radionice, predavanja i praktične vježbe, Sandra je pomogla svakom učesniku da razvije samopouzdanje u obavljanju administrativnih zadatka.

Poslovna zaduženja administrativnog asistenta koja su pokrivena tokom obuke uključuju:

  1. Organizacija radnih zadataka: Učesnici su naučili kako efikasno organizovati radne zadatke, prioritizirati ih i održavati radnu efikasnost.
  2. Komunikacija: Poseban naglasak stavljen je na razvoj komunikacijskih vještina, kako verbalno, tako i pismeno. Polaznici su radili na unapređenju komunikacije sa kolegama, nadređenima, i klijentima.
  3. Upravljanje dokumentima: U okviru obuke, obrađene su osnovne vještine upravljanja dokumentima, od organizacije i arhiviranja do pravilnog vođenja evidencija.
  4. Korišćenje softvera i tehnologije: Polaznici su se upoznali sa osnovama korišćenja različitih softverskih alata i tehnologije koji su neophodni u administrativnom radu.
  5. Saradnja u timu: Kroz timsku dinamiku, učesnici su razvijali sposobnost saradnje i rada u timskom okruženju.

Učesnici obuke, sada opremljeni sa novim znanjem i vještinama, spremni su da se integrišu u poslovni svijet i doprinesu svojim zajednicama. Ova obuka ne samo da je pružila stručnost, već je i podigla svijest o važnosti inkluzivnog zapošljavanja.

Related posts