DONACIJA SAVEZNE REPUBLIKE NJEMAČKE SPORTISTIMA – OSOBAMA SA INVALIDITETOM

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom (3. decembar) u prostorijama Saveza udruženja paraplegičara Crne Gore upriličen je prijem povodom promopredaje donacije Savezne Republike Njemačke Košarkaškom klubu osoba sa invaliditetom ,,Paramont” i Stonoteniskom klubu osoba sa invaliditetom ,,Luča”.

 Košarkaški klub je dobio troje košarkaških kolica, čija je vrijednost: 10.786,50 eura, a Stonoteniski klub je dobio sto za igranje i opremu u vrijednosti od: 1.485, 00 eura.

 Govor gospodina Rainholda Armbrehta,

konzula u Ambasadi Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori

Veliko mi je zadovoljstvo što danas, 3. decembra, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, mogu biti sa vama. Ovaj dan obilježavamo na inicijativu Ujedinjenih nacija već više od 40 godina.

U tom periodu je bilo vidnih pomaka u nastojanju da se osobe sa invaliditetom integrišu u sve oblasti društva: u školi, u oblasti rada i  kulture i , naravno i u sportu.

Ljudi sa invaliditetom su dokazali da mogu postizati rezultate i aktivno sudjelovati u životu zajednice.

Oni su zaslužili naš respekt.

Njihovi sportski rezultati su za svako poštovanje.

Savezno Ministarstvo za vanjske poslove Savezne Republike Njemačke se, kao što vam je poznato, u okviru svoje politike u oblasti kulture i obrazovanja, već mnogo godina širom svijeta angažuje za unapređivanje sporta osoba sa invaliditetom.

I na tom polju se pokazalo da i mala pomoć može rezultirati velikim učinkom.

Posebno se radujem što smo ove godine uspjeli da podržimo dva vrlo aktivna Crnogorska udruženja, koja, kako sam informisan, njeguju vrlo pozitivan sportski duh i učestvuju na međunarodnim takmičenjima.

Riječ je o Košarkaškom klubu osoba sa invaliditetom ,,Paramont” i Stonoteniskom klubu osoba sa invaliditetom ,,Luča”.

Zadovoljstvo mi je  da kao predstavnik Njemačke ambasadorke u Crnoj Gori, gospođe Gudrun Štainaker, ovim klubovima danas zvanično predam donaciju (u ukupnoj vrijednosti od oko: 12.300 eura).

Za prijatelje košarke: 3 invalidskih kolica za košarku, koja su pogodna za treninge i utakmice

Za igrače stonog-tenisa: sto za stoni-tenis sa mrežom, rekete i loptice.

Od sveg srca vam želim zadovoljstvo i uspjeh!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts