PREMOŠTAVANJE BARIJERA – DUH PARTNERSTVA – ANALIZA UPITNIKA

ANALIZA UPITNIKA KOJI JE IMAO ZA CILJ DA SE UTVRDE STAVOVI OPŠTE JAVNOSTI PREMA DRUŠTVENOJ UKLJUČENOSTI OSOBA S INVALIDITETOM U NIKŠIĆU/TREBINJU/BILEĆI I O IZAZOVIMA SA KOJIMA SE SUSREĆE OVA POPULACIJA

Projekat PREMOŠTAVANJE BARIJERA – DUH PARTNERSTVA finansira Evropska unija putem fondova Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA), u okviru Programa prekogranične saradnje između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Savez udruženja paraplegičara Crne Gore je vodeći partner, a Srpska pravoslavna crkvena opština Nikšić je njegov partner u Crnoj Gori. Vodeći partner u Bosni i Hercegovini je Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama ,,Sunce nam je zajedničko’’, iz Trebinja, a partner im je Opština Bileća.

Cilj projekta je povećanje društvene povezanosti u prekograničnom regionu podizanjem svijesti o pitanjima vezanim za osobe s invaliditetom (OSI) i prilagođavanje kulturnih i vjerskih objekata kako bi se povećala njihova pristupačnost za osobe s invaliditetom.

U okviru ovog projekta, ukupno je distribuirano i analizirano 692 upitnika, od toga 309 u Bosni i Hercegovini (BiH; Trebinje i Bileća) i 383 u Crnoj Gori (CG; Nikšić). Cilj analize je bio utvrditi stavove opšte javnosti prema društvenoj uključenosti osoba s invaliditetom u Nikšiću/Trebinju/Bileći i o izazovima/teškoćama sa kojima se susreće ova populacija.

IZVJEŠTAJ ANALIZE UPITNIKA .pdf

 

Related posts