Održan turnir košarke u kolicima “Montenegro basket 2018”

Košarkaški klubovi košarke u kolicima iz Crne Gore „KK OSI Paramont” i „KK OSi Ibar” u periodu od 13-15. aprila, organizovali su prvi međjunarodni turnir košarke u kolicima u Crnoj Gori „Montenegro basket 2018”.

Turnir su otvorili Sekretar za sport Opštine Herceg Novi Darko Klasić, Predsjednik paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igor Tomić i Predsjednik KK OSI Paramont Vladan Nikolić.

Na turniru su učestvovale četiri ekipe, i to: Singidunum iz Srbije, 3 K Sarajevo iz BiH, Vodice iz Hrvatske i ekipa domaćina iz Crne Gore.

Ekipa 3 K Sarajevo iz BiH osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju, druga je bila ekipa iz Srbije i treći su bili gosti iz Hrvatske, na događaju gdje je rezultat bio u drugom planu, a druženje i rekreacija primarni cilj,

Nakon takmičarskog dijela događaja, upriličena je zabavno veče za sve učesnike događaja, uz svečanu večeru i muziku.

Događaj je organizovan uz finansisjku pomoć Opštine Herceg Novi i Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, dok su značaj iznos sredstava obezbijedili i klubovi košarke u kolicima iz Crne Gore.

Predjsednik košarkaškog kluba Paramont izrazio je očekivanje da će se turnir u Igalu održati i sledeće godine, te da će prerasti u tradicionalni susret košarkaša u kolicima iz regiona.

Related posts