Morsko dobro ustupilo Savezu udruženja paraplegičara Crne Gore četvoro kolica za plažu vrijednosti: 19.397,00 eura

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je ustupilo Savezu udruženja paraplegičara Crne Gore četvoro kolica za plažu vrijednosti: 19.397,00 eura.

Savez udruženja paraplegičara Crne Gore je uputilo inicijativu za nabavku kolica za plažu Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore. Predložio je američkog proizvođača Deming Designs inc. iz Pensakole u Floridi (SAD) koji nudi kvalitetna kolica De-Bug Beach Wheelchair.

Zahvaljujući tehničkim karakteristikama, De-Bug kolica za plažu su prikladna za ulaz u more: – okvir kolica je izrađen od nerđajućeg čelika, – osovina točka napravljena je od materijala koji je otporan na koroziju od slane vode, –  gume su troslojne, poliuretanske, niskog pritiska da bi omogućile funkcionisanje na šljunku, pijesku i neravnom terenu, – zadnji točkići se rotiraju za 360 stepeni, – naslon za ruke se lako savija i uklanja na bočni prelaz, – naslon za noge ima linearan položaj: podešavanje po dužini i četiri položaja podešavanja ugla, – kapacitet težine je do 158 kg.

Savez je sarađivao sa Morskim dobrom tokom čitavog postupka nabavke kolica, od odabira kolica do uključivanja u proceduru javne nabavke istih.

Takođe, trenutno se izvode radovi u cilju prilagođavanja Gradske plaže u Baru. Savez je tokom čitave procedure sarađivao sa Morskim dobrom i davao sugestije, i zato očekujemo da će pristupna rampa za ulazak u more biti napravljena u skladu sa standardima i da se od toga neće odstupiti.

Related posts