DANI SPORTA

ATLETSKI TROBOJ I TAKMIČENJE U PIKADU

U Igalu, prve sedmice oktobra 2016. godine, organizovani su Dani sporta. Ovaj događaj je obuhvatio: takmičenje u pikadu, obuku u bacačkim disciplinama i takmičenje u troboju (kugla, koplje, disk).

Događaj je jedna od aktivnosti projekta Rekreacijom do kvalitetnijeg života osoba s invaliditetom, koji je podržala Vlada Crne Gore, posredstvom Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću za 2015. godinu.

Cilj projekta je da se osobe s invaliditetom motivišu za bavljenje sportom, rekreativno ili profesionalno.

U sportskim igrama su učestvovale osobe s invaliditetom koje se bave sportom i one koje se do sada nisu bavile sportom. Učesnici (24) su bili iz: Ulcinja, Bara, Kotora, Herceg Novog, Cetinja, Podgorice, Rožaja, Bijelog Polja i Pljevalja.

Savez je nabavio sportske rekvizite (koplje, kugla disk) za žene i muškarce čime je stvorio uslove za organizovanje sličnih događaja u narednom periodu.

U Takmičenju u pikadu, prvo mjesto je osvojila Zada Vlahovljak, drugo Nataša Borović, a treće mjesto je osvojio Radule Bubanja.

U atletskom troboju pehare su osvojili Mira Topović i Senad Husović.

Prvo mjesto u bacanju diska je osvojila Magdalena Đonović (9,28m), drugo Ljuba Šljuka (9,12m), a treće Mira Topović (8,46m). U muškoj konkurenciji, prvo mjesto je osvojio Senad Husović (16,61m), drugo Nedžad Pepić (15,04m), a treće Jovo Vukšić (14,80m).

Prvo mjesto u bacanju koplja je osvojila Samra Kojić (9,06m), drugo Mira Topović (8,32m), a tereće Lidija Radanović Vujković (8,23m). U muškoj konkurenciji, prvo mjesto je osvojio Senad Husović (18,81m), drugo Jovo Vukšić (14,52m), a treće Nedžad Pepić (14,32m).

Prvo mjesto u bacanju kugle je osvojila  Mira Topović (4,95m), drugo Samra Kojić (4,36m), a treće Desa Peruničić (3,96m). U muškoj konkurenciji, prvo mjesto je osvojio Senad Husović (7,58m), drugo Mersad Murić (7,15m), a treće Nedžad Pepić (6,96m).

 

Related posts