Održan događaj posvećen zapošljavanju osoba s invaliditetom u oblasti turizma

Drugi po redu događaj posvećen zapošljavanju osoba s invaliditetom u oblasti turizma održan je u srijedu, 27. marta 2019. u Podgorici. Ovaj događaj je dio projekta „Podsticanjem do zapošljavanja osoba sa invaliditetom“, koji partnerski realizuju Savez udruženja paraplegičara Crne Gore i Marco Polo Travel Agency d.o.o.

Ciljevi događaja koji je okupio osoba s invaliditetom, predstavnike organizacija osoba s invaliditetom i poslodavaca iz oblasti turizma bili su: podizanje svijesti učesnika o uticaju zapošljavanja za uključivanje osoba s invaliditetom u društvo, razmjena iskustava osoba s invaliditetom i poslodavaca u zapošljavanju osoba s invaliditetom; predstavljanje primjera dobre prakse, najčešćih prepreka na koje nailaze i davanje predloga kako da se situacija poboljša; povezivanje učesnika radi dalje saradnje u ovoj oblasti; podizanje svijesti učesnika o specifičnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom u oblasti turizma; podizanje svijesti učesnika o mogućnostim rada osoba s invaliditetom u raznim oblastima. Plodonosna diskusija koja se odvijala između učesnika doprinijela je uklanjanju mnogih predsrasuda o radnim sposobnostima osoba s invaliditetom.

Projekat „Podsticanjem do zapošljavanja osoba sa invaliditetom“, koji finansira Zavod za zapošljavanje Crne Gore, ima za cilj unapređenje zapošljivosti i zapošljavanje osoba sa invaliditetom na teritoriji Crne Gore. U njemu su dosad uspješno obučene dvije osobe s invaliditetom za turističkog vodiča, dvije za organizatora događaja – animatora, a četiri za vođenje administrativnih poslova i administriranje veb-stranice. Ovih osam osoba s invaliditetom zaposlene su na odgovarajućim radnim mjestima kod dva poslodavca: Marco Polo Travel Agency d.o.o i Savez udruženja paraplegičara Crne Gore.

Related posts